Nieuwsbrief november 2015

november 14th, 2015 door admin in nieuwsbrief

Beste leden, beste ouders,

Het turnseizoen heeft zijn start niet gemist, we zagen veel vertrouwde gezichten terug en een heleboel nieuwe leden vonden hun weg naar Gym Haacht, van harte welkom!
We zijn weer vertrokken in een razendsnel tempo en hebben al een heleboel activiteiten achter de rug.
De voorbije maanden passeerden ons mosselfeest en de 24 uur van Gym Haacht. Tijdens deze 24 uur werd er aan een stuk door geturnd en gedanst door alle verschillende groepen. Iedereen droeg zijn steentje bij. Ook werd er een sponsorlijst ingevuld, waarvan het ingezamelde geld rechtstreeks naar de groepen teruggaat. Ze kunnen dit dan naar eigen behoefte spenderen om nieuw materiaal aan te kopen of een uitstap te maken.
Daarnaast werd ook al deelgenomen aan de eerste wedstrijden. Zo trok onze RG ploeg naar Nederland en Hongarije en heeft onze acro en tumblingploeg er een week stage op zitten met Oekraïense trainers.
Eind oktober hebben we ook met spanning meegekeken naar de wereldkampioenschappen Artistieke Gymnastiek Dames in Glasgow waaraan Rune Hermans, een gymnaste van Gym Haacht (topsportschool Gent), heeft deelgenomen. Zij behaalde een schitterende 19 de plaats in de finale en behoort zo dus bij de top 20 van de wereld. Ze kwalificeerde zich met de Belgische ploeg ook voor het testevent in Rio waar ze nog kans maken op een ticket voor de Olympische spelen. Proficiat Rune! Meer hierover verder in dit nummer.

Alvast nog veel leesgenot.

Ruud Timmermans
Voorzitter Gym Haacht vzw