Twee wedstrijden op één dag

april 4th, 2016 door admin in Ritmiek,Uncategorized

Op zaterdag 2 april namen onze gymnasten deel aan twee verschillende internationale tornooien. De meisjes werden uitgenodigd voor het jaarlijkse lentetornooi in Lille en de Easter Cup in Bree.

Vlnr: Liesbeth Paulus, Ruth De Ridder, Chelsea Staes, Rani Boon,
Kaat Van Noten, Naomi Van Eyken en Lotte Van Noten

Een groep gymnasten trok naar het lentetornooi in Lille onder leiding van Nadine Cleynhens, Lena Swillens en Liesbeth Paulus. In Lille moesten onze gymnasten het opnemen tegen clubs afkomstig uit Nederland (GV Jahn en Ritmica), Tsjechië (Topgym), Ierland (Olympia RG), Groot-Brittanië (City of Birmingham), Oostenrijk (RG Wien), Duitsland (TV Rhede) en België (Gym Mol en Elegantie Lille).

Naomi Van Eyken wist bij de Mini’s de eerste plaats te behalen en Lotte Van Noten behaalde hier een bronzen medaille. Bij de Benjamins C behaalden Kaat Van Noten en Chelsea Staes samen de vijfde plaats. In de categorie Beloften C namen 5 gymnasten deel en Ruth De Ridder behaalde hier een derde plaats. Tot slot was het aan de Juniors C waar Rani Boon de jongste deelnemer was in haar categorie. Daarnaast moest ze het ook tegen verschillende gymnasten uit het B-niveau opnemen. Ze behaalde toch een mooie 9de plaats. Na de wedstrijd was het tijd voor lekkere frietjes en het uitwisselen van cadeautjes! De gymnasten en trainsters keerden blij terug van een geslaagd tornooi.

Een andere groep gymnasten mocht deelnemen aan de Easter Cup in Bree. De meisjes werden begeleid door Lena Van de Velde, Carmen Dietvorst, Christine Oppedijk en Annick Van Camp. De deelnemende clubs kwamen uit Tsjechië (ASPV Brno en SK Trasko), Nederland (GVTH) en België (Gym Mol en KKBT Bree).

Bij de Mini’s bracht onze allerkleinste spruit, Rose Vansteenweghen, een hele mooie oefening en kreeg ze een zilveren medaille. Bij de pupillen behaalde Lulu Abied een 5de plaats. Sky Vandenhoeck nam deel bij de Benjamins en behaalde een 7de plaats. Bij de Beloften stond Querelle Vandenhoeck knap 10de. Penélope Arias Gil turnde in de categorie Juniores en moest het daar opnemen tegen enkele Tsjechische gymnasten uit A-niveau. Desondanks behaalde Penélope een 4de plaats. Tot slot waren er de seniores waar Sare Hoste het mocht opnemen tegen enkele B-gymnasten en een mooie 5de plaats behaalde. De meisjes en trainsters waren zeer tevreden over dit tornooi.