Omnia Cup Aalsmeer

november 3rd, 2016 door admin in Uncategorized

Vlnr: Christine Oppedijk, Ruth De Ridder, Laura Byl, Penélope Arias Gil,
Annick Vancamp, Maïte Van der Auwera & Emma Taes

Vrijdagavond was het grootste gedeelte van de RG-delegatie met de auto vertrokken naar Nederland. Helaas moesten we onze lieve trainster, Nadine Cleynhens thuislaten wegens ziekte. Iets later dan gepland kwamen we aan in het super deluxe hotel De Valck te Schiphol. Onze kleine spruiten hebben nog lekker gezwommen in het zwembad om daarna onder de wol te kruipen.

Zaterdagochtend ging de wekker om 7.00 en moesten onze twee juryleden Annick Van Camp, Christine Oppedijk en gymnaste Ruth De Ridder vroeg opstaan. Na een zalig ontbijt was het tijd om naar de gymzaal te vertrekken. Ruth heeft eerst haar hoepeloefening gedaan met een ‘big smile’ tot achter haar oren. Het tweede oefening was haar nieuwe knotsoefening, waarmee ze boven verwachting geturnd. Met een mooie 5e plaats is onze Ruth in de junioren C geëindigd.

Daarna mochten de twee jongste gymnasten Gym Haacht vertegenwoordigen. Eerst was het de beurt aan Maïte Van der Auwera (7e plaats) om haar zonder tuig te turnen en vervolgens Emma Taes (11e plaats). Beide meiden hebben voor het eerst een buitenlands toernooi meegedaan. Daarom mogen wij met trots zeggen dat ze het super goed hebben gedaan!

Na de middagpauze was het de beurt aan Penelope Arias Gil. Met de tuigen hoepel en knots heeft ze laten zien wat ze in haar mars heeft. Als trainster ben ik heel erg trots over de prestatie van Penelope omdat ze op het vlak van expressie grote stappen vooruit heeft gezet. Als laatste gymnaste van Gym Haacht mocht Laura Byl gaan turnen. Met een mooie bal- en hoepeloefening heeft ze het maximale eruit gehaald wat er in zat. Het eindresultaat was dan ook een mooie 5e plaats bij de senioren B.

Al met al hebben alle gymnasten een fantastische start gemaakt van het nieuwe seizoen. Dit betekent dat er nog veel moois in het verschiet zal staan, want het zal met deze meiden alleen maar beter gaan!