5th International RG Competition Malta

november 22nd, 2016 door admin in Uncategorized

Vlnr: Querelle Vandenhoeck, Penélope Arias Gil en Sare Hoste

Op dinsdagavond 1 november 2016 vertrok een kleine delegatie van de Ritmische Gymnastiek van Gym Haacht voor de eerste keer richting Malta. Trainster Liesbeth Paulus en jury Annick Van Camp vertrokken samen met drie gymnasten; Sare Hoste, Penélope Arias Gil en Querelle Vandenhoeck, richting Malta om er deel te nemen aan de ‘5th International RG Competition’ georganiseerd door Ritmica Malta.

De eerste dagen hebben we een bezoek gebracht aan enkele bezienswaardigheden in Gozo en Malta en konden we genieten van het mooie weer. Op vrijdagmiddag 4 november was het dan zover en konden we voor de eerste keer trainen. Deze verliep in het begin een beetje chaotisch, maar onze gymnasten hebben uiteindelijk toch al hun oefeningen op muziek kunnen doen.

De volgende dag moesten we allemaal al vroeg vertrekken richting de National Sport School in Pembroke waar de wedstrijd plaatsvond. De eerste gymnasten die hun oefeningen mochten tonen waren Sare Hoste in de categorie senior B (4 gymnasten) en Penélope Arias Gil in de categorie junior B (3 gymnasten). Sare had wat pech in haar baloefening maar herpakte zich goed bij haar lint en hoepel en eindigde zo op een mooie 3e plaats. Penélope turnde twee mooie oefeningen met hoepel en knotsen en kreeg verdiend de zilveren medaille. In de late namiddag was Querelle aan de beurt in de leeftijdscategorie 2004 B (14 gymnasten). In haar nieuwe touwoefening waren wel wat foutjes maar ze heeft zich goed herpakt met haar hoepel en eindigde op een 13e plaats in een sterke groep.

Op zondag was het tijd voor de ‘closing ceremony’ gevolgd door verschillende gala-performances. Sare en Penélope brachten samen een duet in het thema ‘Alice in Wonderland’ en Querelle stal de show met haar ‘Shakedown’. Het wedstrijdweekend werd afgesloten met een banket op een prachtige locatie waar onze gymnasten geschenkjes konden uitwisselen met de andere gymnasten. Ook Annick en Liesbeth hebben hier wat connecties gelegd met andere coaches en we mogen in de toekomst uitnodigingen verwachten van Rusland, Italië en Moldavië om deel te nemen aan hun internationale tornooien!

Op maandag en dinsdag hebben de gymnasten nog deelgenomen aan een zware training van een Russische topcoach. Een zeer leerrijke ervaring!

Het was voor de gymnasten, trainster en jury zeker en vast een fijne ervaring! Wij kijken met een grote lacht terug naar onze zonnige week in Malta!