Vlaams Kampioenschap B-niveau

mei 2nd, 2017 door admin in Ritmiek,Uncategorized

Op zaterdag 29 april namen Arwen Leemans, Kaat Van Noten, Lise Van den Berg en Sky Vandenhoeck deel aan het Vlaams Kampioenschap B-niveau met hun groepsoefening. De meisjes gingen onder leiding van Nadine Cleynhens, Liesbeth Paulus, Lena Swillens en Christine Oppedijk naar Mol. Ze brachten twee keer hun groepsoefening met hoepel, waarbij de eerste keer iets minder goed verliep maar de tweede keer een stuk beter was. Ze mochten een zilveren medaille in ontvangst nemen met een score van 6,150.

Op zondag 30 april was het de beurt aan onze andere twee groepsoefeningen en de individuele gymnasten in B-niveau. De meisjes werden begeleid door Nadine Cleynhens, Carmen Dietvorst, Liesbeth Paulus en Annick Van Camp. De wedstrijd ging van start met de categorie B 14-15 jaar waarin Penélope Arias Gil vier oefeningen turnden. Met een score van 20,750 behaalde ze een 5de plaats.

In de tweede sessie kwamen eerst de groepsoefeningen uit de categorie B 13+ jaar aan bod.  Christine Oppedijk, Laura Byl, Lena Swillens, Penélope Arias Gil en Sare Hoste brachten tweemaal hun groepsoefening met hoepel. De eerste keer maakten ze enkele fouten, maar de tweede keer ging het een heel stuk beter. Ze behaalden een mooie 2de plaats met een score van 8,800. Annelies Haerens, Julie Timmermans, Querelle Vandenhoeck, Rani Boon en Ruth De Ridder deden ook een groepsoefening met hoepel. Ondanks enkele fouten in beide oefeningen, behaalden ze een 3de plaats met een score van 7,350.

Tot slot was er nog de categorie B 16+ jaar met Christine Oppedijk en Laura Byl. Laura maakte een goede start op de wedstrijd met een mooie touwoefening en ze zette deze trend door in haar andere drie oefeningen. Ze behaalde een mooie score van 27,700 en een 9de plaats. Christine had een iets mindere start, maar maakte dit ruimschoots goed in haar volgende oefeningen om af te sluiten met een oogverblindende lintoefening ;). Ze behaalde een score van 30,300 en een 4de plaats.

Vlnr: Julie Timmermans, Ruth De Ridder, Rani Boon,
Annelies Haerens, Querelle Vandenhoeck, Christine Oppedijk,
Laura Byl, Penélope Arias Gil, Sare Hoste en Lena Swillens.