Belgisch Kampioenschap B-niveau

mei 30th, 2017 door admin in Uncategorized

De afsluiter van het seizoen en de laatste officiële wedstrijd, het Belgisch Kampioenschap B-niveau, nam plaats tijdens het weekend van 27 en 28 mei in Libramont. Onze drie groepsoefeningen en individuele gymnasten waren allemaal geselecteerd om deel te nemen na hun mooie prestaties van afgelopen seizoen.

Op zaterdag 27 mei begeleidde trainster Liesbeth Paulus en juryleden Nadine Cleynhens en Annick Van Camp de meisjes van de groepsoefeningen in de Halle des Sports. In de categorie B 11-12 jaar zette Arwen Leemans, Kaat Van Noten, Lise Van den Berg en Sky Vandenhoeck hun beste prestaties van het hele seizoen neer. Ze brachten twee mooie oefeningen en behaalde een eindscore van 14,750. Deze mooie prestatie leverde hen een zilveren medaille op. Onze andere twee groepsoefeningen met hoepel namen deel in de categorie B 13+ jaar. Ook zij deden hun uiterste best en presteerden beter dan ooit. Christine Oppedijk, Laura Byl, Lena Swillens, Penélope Arias Gil en Sare Hoste behaalde een score van 19,450. Hiervoor kregen ze een bronzen medaille. Annelies Haerens, Julie Timmermans, Querelle Vandenhoeck, Rani Boon en Ruth De Ridder vielen net naast het podium met een knappe 4de plaats en een score van 15,250.

Zondag 28 mei was het de beurt aan onze individuele gymnasten, Christine Oppedijk en Penélope Arias Gil. In de categorie B 14-15 jaar bracht Penélope vier oefeningen. Dit leverde haar een score van 27,100 en een 6de plaats op. Christine nam deel in de categorie B 16+ jaar. Ook zij turnde vier oefeningen met als resultaat een score van 30,400 en een 5de plaats.

Proficiat meisjes!