Belgisch Kampioenschap A & B-niveau

mei 22nd, 2018 door Carmen in Uncategorized

Vlnr: Rani Boon, Ruth De Ridder, Julie Timmermans,
Annelies Haerens, Sare Hoste en Querelle Vandenhoeck

Tijdens het weekend van 19 en 20 mei ging het Belgisch Kampioenschap Ritmische Gymnastiek door in Sporthal Den Dijk te Haacht. Onder leiding van het trainersteam van de RG-ploeg en onze geweldige juryleden mochten onze drie groepsoefeningen en zes individuele gymnasten deelnemen aan deze laatste officiële wedstrijd om het seizoen af te sluiten.

Op zaterdag brachten onze zes individuele gymnasten – Christine Oppedijk, Laura Byl, Penélope Arias Gil, Querelle Vandenhoeck, Rani Boon en Ruth De Ridder – elk vier oefeningen. In de categorie B 14-15 jaar zetten Querelle, Rani en Ruth een mooie prestatie neer. Querelle werd knap 2de en dus Vice-Belgisch Kampioen na vier mooie oefeningen met een score van 21,600, Rani werd mooi 5de met een score van 18,250 en Ruth behaalde een 7de plaats en een score van 14,250 ondanks tegenslag met haar lint. Bij de B 16+ jaar verdedigden Christine, Laura en Penélope de Haachtse kleuren. Christine werd knap 2de in het open klassement met een score van 28,250. Laura werd 6de in het Belgisch en 7de in het open klassement met een score van 24,150. Penélope werd 10de in het Belgisch en 11de in het open klassement met een score van 21,350.

Op zondag mochten onze drie groepsoefeningen het seizoen afsluiten met de strijd om een Belgische titel. In de categorie B 11-12 jaar hadden Arwen Leemans, Kaat Van Noten, Lise Van den Berg en Sky Vandenhoeck een mindere start van hun wedstrijd, maar bij de tweede oefening hebben ze dit rechtgezet. Ze behaalden een mooie score van 10,500 en werden Belgisch Kampioen in hun categorie. In de categorie B13+ jaar ging het tussen de twee Haachtse groepsoefeningen voor de Belgische titel. Annelies Haerens, Julie Timmermans, Rani Boon en Ruth De Ridder startten hun wedstrijd met een mooie oefening, maar bij de tweede oefening liep het op het einde mis. Desondanks behaalde zij een mooie score van 12,400 en werden Belgisch Kampioen. In het open klassement behaalden ze een 2de plaats. Penélope Arias Gil, Querelle Vandenhoeck en Sare Hoste brachten twee mooie oefeningen met enkele fouten en behaalden een score van 11,600. Ze werden knap 2de in het Belgisch en 3de in het open klassement.