Christine Oppedijk

January 9th, 2015 door Carmen in Uncategorized

Naam: Christine Oppedijk
Geboortedatum: 15/02/1995
Trainingsuren: 6u/week (liefst meer!!)
Categorie: B 16+ jaar
Startjaar: 2001
Lievelingskleur: Roze, uiteraard!
Lievelingseten: Fruit met yoghurt
Lievelingsvak: Op de middelbare school was LO natuurlijk mijn lievelingsvak. Nu op de universiteit heb ik elk semester andere vakken, maar het vak bijzondere gezondheidsleer was erg interessant.
Grootste droom: Mijn grootste droom blijft geheim, want anders komt hij niet uit (hint: RG komt hierin voor).

Diploma’s: Trainster
Instructeur B Ritmische Gymnastiek
Initiator Ritmische gymnastiek, Bachelor LO & BW

Jurylid RG niveau II

Toen Christine zes jaar was, ging ze naar een demonstratie van RG kijken in Franeker, Nederland. “Toen wist ik zeker, dit is de sport die ik wil doen en ik heb nog steeds geen spijt van mijn beslissing” verteld Christine enthousiast. Christine heeft voor de sport gekozen omdat het een combinatie is tussen elegantie en dansen. Lichaams- en materiaaltechnieken worden ook gecombineerd tot een mooi geheel. “Met de muziek erbij zijn er geen woorden om het gevoel te omschrijven” vertelde Christine.

We vroegen Christine wat haar allerleukste moment was tot nu toe, maar dat vond ze een moeilijke vraag want ze heeft al veel leuke momenten gehad. Wat haar nog altijd bijstaat is een stage met Nathalia Godunko samen met haar zusje Maaike. “Dit was echt super gaaf”. Alle internationale wedstrijden behoren ook tot de topmomenten. Christine mocht al wedstrijd doen in Madrid, Zweden, Parijs en Hongarije. Deze geweldige ervaringen neemt Christine mee voor de rest van haar leven!

De trainingen zelf vindt Christine de max. “Je kunt elke training opnieuw alles geven om jezelf en anderen te verbeteren! Het plezier en enthousiasme van mijn medegymnasten is aanstekelijk. We vormen als het ware een familie, die door dik en dun allemaal avonturen meemaken.”

Christine’s idool is Teodora Alexandrova, een Bulgaarse RG-gymnaste. “Ze turnt met heel veel elegantie en een mooie glimlach op haar gezicht, hierdoor is ze mijn grote voorbeeld”. Hiernaast heeft Christine ook altijd opgekeken naar Maria Petrova en Inna Zhukova.

Eigenlijk vindt Christine alle tuigen leuk om te doen, maar als ze echt moet kiezen vindt ze bal het leukste. “Nu vind ik mijn baloefening heel erg inspirerend, maar elk tuig heeft zijn eigen voor- en nadelen.”

Christine neemt heel graag deel aan wedstrijden en het leukste vindt ze “het gevoel van voldoening na de wedstrijd als ik weet dat ik mijn best heb gedaan”.