Lena Van De Velde

January 9th, 2015 door Carmen in Uncategorized

Naam: Lena Van De Velde
Geboortedatum: 03/06/1995
Functie: Zelfstandige trainster
Trainingsuren: 5u-12u/week
Diploma’s:

  • Initiator Algemene Gymnastiek

Lievelingskleur: Bordeaux

Lena is een oud-gymnaste van de wedstrijdploeg RG. Lena turnt al sinds ze een kleutertje was, toen turnde ze bij Excelsior, nu een deel van Gym Haacht. Uiteindelijk zat Lena in een recreatieve ploeg algemene gymnastiek en deed ze ieder jaar opnieuw mee aan het turnfeest. Daar zag ze steeds de meisjes van Ritmische Gymnastiek optreden, die meisjes deden zoveel mooie en elegante dingen en Lena wou dat ook kunnen. Ze ging eerst naar de recreatieve ploeg van RG en werd later door Nadine geselecteerd om in de wedstrijdploeg mee te draaien.

Vanaf toen was Lena een gymnaste van de wedstrijdploeg en dat is ze gebleven tot ze een senior was. De combinatie met school en de vele uren trainen werd een beetje moeilijk, maar ze wou geen afscheid nemen van de ploeg waar ze zo lang een deel van uitmaakte. Gelukkig voor Lena vroeg Nadine of ze misschien wou lesgeven en Lena accepteerde dit met alle plezier.

Het allerleukste aan elke training voor Lena is wanneer de meisjes toekomen met een glimlach en op dezelfde manier weer naar huis toe gaan. Lena doet haar best om ervoor te zorgen dat elke gymnaste een leuke tijd beleeft op de training. Daarnaast probeert ze de meisjes allemaal nieuwe dingen bij te leren en corrigeert ze waar nodig.

Haar expertise met een lint komt ook meteen van pas wanneer de gymnasten een ander tuig willen proberen. Lena deed toen ze nog een gymnaste was een zeer mooie lintoefening. Ze koos voor een lintoefening want “Ik wou en zou dit tuig doen omdat je er zulke grote en sierlijke bewegingen mee kan maken.” Daarnaast vindt ze lint gewoonweg het mooiste tuig en het meest typerend voor Ritmische Gymnastiek.

Lena beleefde vele leuke momenten tijdens haar tijd als gymnaste, maar één moment steek er met kop en schouders bovenuit. Op een bepaald moment maakte Lena deel uit van een groepsoefening met hoepel samen met nog vier andere meisjes. Ze waren allemaal samen begonnen aan het RG-avontuur en na enkele jaren waren ze hele goede vriendinnen geworden. Deze sterke band hielp heel erg bij het uitvoeren van de oefening en ze behaalde mooie resultaten. “Een leuk surplusje” zoals Lena zegt. Enkele jaren na deze groepsoefening begon de groep wat uit elkaar te vallen, omdat sommige gymnasten een andere weg insloegen. Daarom is dit voor Lena één van de leukste herinneringen.