XI Pécs Cup – Hongarije

november 23rd, 2016 door admin in Uncategorized

Bovenste rij: Lulu Abied, Lena Van de Velde, Benthe Timmermans, Lena Swillens, Christine Oppedijk,
Naomi Van Eyken en Julie Timmermans.
Onderste rij: Lotte Van Noten, Sky Vandenhoeck, Kaat Van Noten, Lise Van den Berg, Rani Boon,
Chelsea Staes en Annelies Haerens.

Van woensdag 2 tot en met maandag 7 november trok de wedstrijdploeg RG naar Hongarije. Wekenlang hadden de gymnasten ernaar toe geleefd. Ze waren dan ook maar wat blij dat het eindelijk zover was. Met maar liefst 13 gymnasten, 2 trainsters en 8 begeleiders nam RG Haacht het vliegtuig naar hun eerste bestemming Boedapest. Sommigen overwonnen er zelfs hun vliegangsten voor.

Donderdag leidde een wandeling van 12 km de ganse groep door het prachtige Boedapest. Heel wat bezienswaardigheden stonden op het programma, maar… wat doet een groep gymnasten vooraleer naar al dat moois te gaan kijken? Juist ja, shoppen! Er werden heel wat leuke souvenirtjes gekocht, vooral de magneetjes van Boedapest waren een succes. Altijd even enthousiast trok de groep vrolijk door de straten van Boedapest, het was koud, maar de stad was mooi verlicht door een stralend zonnetje. Ze wandelden langs heel wat mooie bezienswaardigheden zoals de Grote Markthal, een overdekte markt van maar liefst 3 verdiepingen waar een heel pallet van geuren en kleuren je tegemoetkomen, de Mathiaskerk en het vissersbastion. Bij het bezoek aan het paleis van Boeda stak de competitiegeest van sommigen de kop op en nam een groepje enthousiaste gymnasten en begeleiders het op tegen de groep “luie” gymnasten en begeleiders die kozen voor het heel charmante oude treintje dat hen naar de top van de Burchtheuvel bracht. En rara, de sterk getrainde lichamen van RG Haacht haalden het met glans van het robuuste treintje. De koude deed sommigen soms al eens bibberen, maar alsof dat nog niet genoeg was, daalde de groep af in de donkere en mystieke gangen van het labyrint van Dracula waar stevig gebibberd werd, deze keer zeker niet van de koude. De dag werd afgesloten met een boottocht over de Donau met zicht op de prachtige verlichte stad.

Vrijdag stond vooral in het teken van de verplaatsing van Boedapest naar Pécs. Helaas werd de busrit van normaal 3 uren er eentje van 5 uren omdat een delegatie Egyptische gymnasten met dezelfde bus naar Pécs gebracht werd. Dit lieten de gymnasten niet aan hun hart komen, er werd gezongen en heel wat afgelachen.

Zaterdag en zondag was het tijd voor het echte werk: het internationaal tornooi in Pécs waar maar liefst 36 turnclubs uit 14 verschillende landen aan deelnamen, goed voor 270 individuele gymnasten en 28 groepen. RG Haacht toonde zich sterk: de gymnasten zetten een voor een hele mooie oefeningen neer onder begeleiding van hun trainsters. Ze toonden uitstraling, vastberadenheid, inzet en gedrevenheid, gesteund door de luide aanmoedigingen van de ganse groep. Christine Oppedijk en Lena Swillens turnden in de categorie Senior B en behaalden een respectievelijke 2de en 3de plaats. In de categorie Junior B stond Rani Boon op een mooie 8ste plaats en Annelies Haerens op de 11de plaats. Julie Timmermans deed mee in de categorie B 2005 en werd knap 11de in een groep met sterke gymnasten. Lise Van den Berg sluit haar allereerste wedstrijd af met een mooie 10de plaats in de categorie B Light 2006.  Chelsea Staes, Kaat Van Noten en Sky Vandenhoeck zette hun beste beentje voor bij de B 2006. Kaat werd 15de, Chelsea 16de en Sky 17de. Ze waren dus aan elkaar gewaagd! Benthe Timmermans behaalde een mooie 10de plaats in B Light 2007 en Lulu Abied werd 11de bij B 2007. Tot slot turnden Lotte Van Noten en Naomi Van Eyken mee in B Light 2008. Naomi miste net het podium en werd knap 4de. Lotte behaalde een mooie 7de plaats. Een zeer mooie prestatie van alle meisjes!

Gepakt en gezakt met een medaille, diploma, heel wat leuke attenties en – bovenal – een geweldige groepsgeest, trok de groep maandag terug richting België. RG Haacht kan terugblikken op een fantastische week en is klaar voor nog vele mooie uitdagingen.