Internationaal RG Tornooi

mei 22nd, 2017 door admin in Uncategorized

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde wij op zaterdag, 13 mei, een vriendschappelijk internationaal tornooi. Dit jaar mochten we gymnasten verwelkomen uit Letland, Moldavië, Duitsland, Nederland en natuurlijk ook België. Het was een leuke dag vol met mooie oefeningen en leuke demo’s en een lekkere lunch – balletjes in tomatensaus met frietjes – voor alle gymnasten, trainsters en juryleden.

Het tornooi ging van start met de categorie Seniores C en B, met Sare Hoste en Laura Byl. Sare bracht ondanks enkele kleine fouten een mooie bal- en lintoefening. Ze behaalde een score van 16.617 en een 4de plaats bij de Seniores C. Laura turnde een knappe hoepel- en baloefening en behaalde een score van 18.467. Dit leverde haar een 7de plaats op bij de Seniores B. Van de oudste gymnasten gingen we vervolgens over naar de jongste gymnasten, de mini’s 2010 en 2009. Bij de mini’s 2010 bracht Maïte Van der Auwera haar oefening zonder tuig en ze kreeg hiervoor een zilveren medaille. In de categorie van de mini’s 2009 turnden Emma Taes, Noor Verschuere en Rose Vansteenweghen. Zij deden alledrie een mooie oefening zonder tuig en behaalden een bronzen, gouden en zilveren medaille.

De volgende sessie was het de beurt aan de Benjamins B en C. Naomi Van Eyken en Lotte Van Noten namen deel in de categorie Benjamins C en lieten twee oefeningen zien: zonder tuig en hoepel. Naomi mocht een gouden medaille in ontvangst nemen en Lotte een bronzen medaille. De wedstrijd ging verder met de categorie Hopes B en C. Bij de Hopes C lieten Arwen Leemans, Julie Timmermans, Kaat Van Noten, Lise Van den Berg en Sky Vandenhoeck zich van hun beste kant zien. Sky werd knap 1ste met een score van 14.350, Lise mocht het podium verder aanvullen met een score van 13,700 en een tweede plaats, Kaat behaalde een vijfde plaats en een score van 12.850, Julie had pech met haar touw en eindigde op een zevende plaats met een score van 12.300 en Arwen werd 9de met een score van 9,550.

De laatste sessie van de dag, die van de Juniores B en C. Bij de Juniores B bracht Penélope Arias Gil haar bal- en knotsenoefening. Ze behaalde een score van 16,100 en een zilveren medaille. Annelies Haerens, Querelle Vandenhoeck, Rani Boon en Ruth De Ridder namen deel in de categorie Juniores C. Querelle werd met twee knappe oefeningen, hoepel en bal, 1ste met een score van 16,900, Rani mocht naast Querelle plaatsnemen op de 2de plaats met een score van 15,900, Ruth behaalde een score van 14,950 en een 4de plaats en Annelies werd met een score van 13.850 knap 6de.

Wij zijn bijzonder trots op de mooie prestaties van alle meisjes uit het Haachtse team, ze veroverden in bijna elke categorie enkele podiumplaatsen en mogen tevreden terugblikken op deze wedstrijd.