Lise Van den Berg

juni 25th, 2016 door admin in

Naam: Lise Van den Berg
Geboortedatum: 28/02/2006
Trainingsuren: 10u/week
Categorie: B 13 jaar
Startjaar: 2016
Lievelingskleur: Appelblauwzeegroen
Lievelingseten: Frikadellen met appelmoes
Lievelingsvak: “LO, want dan moet je niet de hele tijd op een stoel zitten”.
Grootste droom: “Ik wil graag nog volop doorgaan met ritmische gymnastiek”.

Een paar jaar geleden zag Lise een ritmische gymnaste uit Roemenië live aan het werk en dat vond ze heel knap. Vanaf dat moment wist ze dat wil ik ook eens proberen. De keuze was snel gemaakt want Lise danst en turnt heel graag. Daarnaast kan ze bij ritmische gymnastiek haar lenigheid gebruiken. Dat Lise lenig is kunnen haar trainsters wel beamen!

Als we aan Lise vragen wat haar lievelingstuig is, dan zegt ze overtuigt hoepel. Dit was het eerste tuig dat Lise uitprobeerde bij onze wedstrijdploeg en ze dacht meteen dat ze dit tuig heel leuk zou vinden.

Het allerleukste moment tot nu toe was voor Lise het optreden in een musical. De meisjes van de wedstrijdploeg zetten hun beste beentje voor en toonden het publiek hun ritmische kunsten. “We deden het met een heel leuk groepje en we maakten veel plezier”. Er werd volop gedanst en gespeeld. “We hebben schipper mag ik overvaren enz gespeeld”.

Lise heeft nog niet deelgenomen aan wedstrijden, maar kijkt heel hard uit naar haar allereerste wedstrijd. Ze is namelijk geselecteerd om mee te gaan naar Hongarije. Vroeger zat Lise in een wedstrijdploeg AGD en daar vond ze de wedstrijden leuk. Laten we duimen dat ze wedstrijden bij onze wedstrijdploeg ook leuk vindt! Wat de trainingen betreft zit dat alvast goed. “Ik vind ALLES leuk” zegt Lise enthousiast, want op de trainingen leer je met verschillende tuigen werken. Tijdens de opwarming focussen we op kracht en lenigheid en dat mag er van Lise ook wel bij.

Haar grootste idool is Julie Zels, een gymnaste van Forza Ritmica Gent. Lise kijkt naar haar op omdat ze zo goed kan turnen. “Soms droom ik ervan evenveel te kunnen, maar dat gaat waarschijnlijk niet direct lukken”. Als je hard werkt en veel oefent dan lukt je dat zeker en vast! Je bent al heel goed bezig Lise.