Querelle Vandenhoeck

september 1st, 2015 door admin in

Naam: Querelle Vandenhoeck
Geboortedatum: 05/02/2004
Trainingsuren: 10u/week
Categorie: B 14-15 jaar
Startjaar: 2015
Lievelingskleur: Geel
Lievelingseten: Zalm
Lievelingsvak: Geschiedenis, het oude Egypte en de Oudheid vind ik super interessant.
Grootste droom: Yana Kudryavtseva ontmoeten en samen met haar een duet uitvoeren, dan kan ze mij vanalles leren en haar ervaringen met mij delen.

Querelle zag ritmische gymnastiek voor het eerst op televisie. Ze keek naar de Olympische Spelen en zag daar de RG meisjes hun oefeningen brengen. Ze liet een filmpje zien aan haar zus, Sky, en samen kwamen ze een eerste keer proberen in onze wedstrijdploeg. “Ik vind het tof om eens een dans alleen uit te voeren en met tuigen te werken”: zegt Querelle als we vragen waarom ze voor deze discipline koos.

Eigenlijk vind Querelle alle tuigen leuk. “Elk tuig heeft iets uniek, daarom kan ik niet goed kiezen.” Tijdens de trainingen kan je laten zien wat je al kan aan je trainsters en nog werken aan de dingen die nog beter kunnen, daarom vindt Querelle ze zo leuk.

Wedstrijden vindt Querelle op de eerste plaats een super leuke ervaring. “Je kan je prestatie vergelijken met die van andere meisjes van jouw leeftijd, zo weet je waar je nog wat aan moet werken”: vertelt Querelle. Daarnaast kan je ook leuke trucjes halen uit de oefeningen van andere meisjes en zelf uitproberen. De turnpakjes van andere gymnasten zijn heel leuk om naar te kijken en na de wedstrijd kan je de diamantjes die op de grond liggen verzamelen. “Tijdens wedstrijden is het leuk om je team aan te moedigen en een medaille verdienen is ook super :)”.

Het allerleukste moment tot nu toe kiezen vindt Querelle moeilijk: “Er zijn er super veel!”. Als ze toch moet kiezen dan beslist ze dat een gouden medaille behalen op een wedstrijd heel leuk is. “Het geeft je een onbeschrijfelijk gevoel”.

Querelle’s idool is zonder twijfel Yana Kudryavtseva, een Russische topgymnaste in de discipline RG, maar alle meisjes van Gym Haacht zijn ook super. Als we haar vragen waarom vertelt ze enthousiast: “Ze voert haar oefeningen altijd heel sierlijk uit en ze toont steeds emotie, wat heel mooi is.” Volgens Querelle straalt Yana iets magisch uit en haar liedjes vindt ze ook altijd origineel.

In november mag Querelle deelnemen aan een wedstrijd in Malta en daar kijkt ze enorm naar uit!