Ruth De Ridder

september 9th, 2013 door Tamara in

Naam: Ruth De Ridder
Geboortedatum: 11/06/2004
Trainingsuren: 10u/week
Categorie: B 14-15 jaar
Startjaar: 2013
Lievelingskleur: Lichtgroen
Lievelingseten: Lasagne
Lievelingsvak: Knutselen, dan mag je een beetje babbelen en de juf zet dan muziek op.
Grootste droom: Dat ik mijn eigen kamer krijg, want ik slaap al 9 jaar samen met mijn zus. Dat is soms wel leuk, maar niet altijd.

Ruth heeft zich in 2013 bij de wedstrijdploeg RG komen vervoegen. Afgelopen jaren deed zij Artistieke Gymnastiek en koos dan uiteindelijk om de wereld van ritmische gymnastiek te verkennen. “Bij ritmische gymnastiek moet je meer dansen dan in andere disciplines van turnen en je moet er leniger zijn.” De eerste les was alvast haar leukste moment tot nu toe.

Tot nu toe vindt Ruth ongeveer alles leuk aan de trainingen. Nieuwe dingen ontdekken en vanalles uitproberen vindt ze wel het leukst. Zoals ik al zei; een echte ontdekker die Ruth! Tot nu toe heeft Ruth vooral haar zonder tuig geoefend. Maar omdat zij een Benjamin is, is zij verplicht ook een oefening met touw uit te voeren. Ook al zijn tuigen eigen aan ritmische gym, toch vindt Ruth haar oefening zonder een tuig het leukst om te doen. “In zo’n oefening moet je het meest dansen. Eerst wou ik dans gaan doen, maar dat kon ik niet combineren met de tekenles.” Goed van jou Ruth dat je gekozen hebt voor RG!

We vroegen aan Ruth wat zij het leukst vindt aan wedstrijden. “Je kan zien wat anderen doen en ik vind het leuk om mijn best te doen voor een medaille.” Dit is dus de ingesteldheid van een goede turnster. Er alles voor doen om goede resultaten te behalen. Dat willen de trainsters ook uiteraard!