Laura Byl

september 14th, 2012 door Tamara in

Naam: Laura Byl
Geboortedatum: 28/01/1998
Trainingsuren: 8u/week
Categorie: B 16+ jaar
Startjaar: 2010
Lievelingskleur: Paars
Lievelingseten: Pasta
Lievelingsvak: L.O., omdat alle sporten mij wel liggen en ik vind ze ook echt leuk.
Grootste droom: Beter worden in RG. Als ik andere gymnasten van een hoger niveau zie turnen, wil ik de dingen die zij doen ook kunnen. Daarom heb ik er soms spijt van dat ik niet eerder ben begonnen met RG. Dan zou ik nu wel beter geweest zijn.

Diploma: RG Jurylid niveau IV

Laura beoefent amper vijf jaar ritmische gymnastiek en heeft al uitmuntende prestaties achter de rug. Ze heeft al enkele podiumplaatsen veroverd en werd  kampioene van Vlaams-Brabant. Ook behaalde ze een 3e plaats op ons internationaal tornooi in mei. “Jaren geleden had ik ooit iemand zien turnen op televisie en vond ritmische gym wel interessant.” Laura waagde haar aan de bikkelharde discipline.

“Wat ik het leukst vind aan de trainingen is wanneer ik mijn oefeningen voor de wedstrijden op muziek kan doen. Groepsoefeningen en demo’s vind ik ook super om te doen!” Laura haar lievelings tuigen zijn hoepel en bal. Ze kan niet kiezen tussen de twee.”Met bal kan je veel variëren en deze oefeningen vind ik altijd het mooist. Hoepel vind ik ook heel leuk.”

Laura heeft veel goede herinneringen aan wedstrijden. “Ik vind het geweldig als ik mijn oefeningen kan doen, en als ze dan ook goed lukken. Het loopt soms wel eens mis, maar daar kan ik alleen maar van leren.” Daar heb je groot gelijk in Laura. En als gymnast is het belangrijk dat je zo’n dingen relativeert. Want van enkele fouten leer je ontzettend veel. Zonder fouten kom je niet verder.

Laura nam begin november deel aan de V. Pècs Cup te Hongarije. Ze behaalde in het algemeen klassement een 6e plaats. Voor haar hoepel oefening mocht zij een bronzen medaille in ontvangst nemen. Dikke proficiat!