Emma Taes

juni 25th, 2016 door admin in

Naam: Emma Taes
Geboortedatum: 26/07/2009
Trainingsuren: 6u/week
Categorie: C 10 jaar
Startjaar: 2016
Lievelingskleur: Paars
Lievelingseten: Spaghetti en frietjes
Lievelingsvak: Rekenen. Ik maak graag sommetjes en zeker als we er een spelletje van maken. Via Bingel kan je dan heel veel oefenen op de computer en zo kan je kleertjes verdienen voor jou poppetje.
Grootste droom: Later juf worden bij de RG, want ik wil ook graag kindjes leren turnen. Ik ben ook een echte juf want ik ben soms wel een beetje bazig..

Emma leerde Ritmische Gymnastiek kennen via de oriëntatiegroep. “Juf Tine heeft mij verteld over RG en ze zei dat het echt iets voor mij was, want ik dans en turn graag”. Op het einde van het seizoen kwam Emma een les meeturnen in onze ploeg en ze was meteen verkocht. Voordat ze voor RG koos had Emma al verschillende dingen geprobeerd, zo had ze al dansen geprobeerd maar na twee jaar was ze daar mee klaar. Ze had nog nooit iets gevonden waar ze zich de volle 100% voor wou inzetten. “RG is een leuke combinatie van dansen en turnen waar ik me helemaal in thuis voel”.

De opwarming vindt Emma het leukste aan de trainingen. “Omdat ik de kleinste ben mag ik altijd eerst lopen”. Wanneer het mooi weer is gaan de meisjes buiten lopen op de atletiekpiste en dat vind Emma ook heel leuk want ze kan goed lopen. Tijdens de trainingen kan Emma ook naar de grotere meisjes kijken en dat doet ze graag want die meisjes kunnen alles echt al heel goed. Veel oefenen Emma en dan lukt dat bij jou ook allemaal! “Als er iemand jarig is mogen we van juf Nadine heel luid zingen zodat ze het tot in de cafetaria horen”. Emma vindt het altijd leuk tijdens de trainingen omdat het zo een leuke groep meisjes is.

Emma heeft nog geen wedstrijden of tornooien gedaan, maar ze is wel al eens gaan kijken. “Het lijkt mij wel spannend om dit te doen”. In oktober zal Emma deelnemen aan haar allereerste wedstrijd en meteen in het buitenland. Als we vragen welk tuig Emma het allerliefste doet zegt ze overtuigd: “Een blauwe bal, want de andere zijn te groot voor mijn handen”. Ze vindt bal leuk omdat je er leuke oefeningen mee kan doen alleen en met twee.

Het leukste moment tot nu toe was voor Emma tijdens een training. De meisjes moesten een lange rij maken en iedereen moest over dezelfde hoepel proberen springen. “Dat was echt super spannend”. Daarnaast vindt ze het leuk dat ze steeds meer kan. “In het begin kon ik nog bijna geen radslag en nu gaat dat al bijna helemaal gestrekt”.

De grootste meisjes van onze wedstrijdploeg zijn Emma’s idool. “Die kunnen supermooi dansen en turnen. Ik hoop dat ik dat later ook zo goed ga kunnen”.

Emma wil ook nog even zeggen dat ze super blij is dat ze bij het RG-team mag horen. Ook al durft ze soms wel wat tegenspreken, vindt ze alle trainsters super lief. Wij vinden jou ook heel lief hoor Emma 🙂