Rose Vansteenweghen

september 1st, 2015 door admin in

Naam: Rose Vansteenweghen
Geboortedatum: 26/05/2009
Trainingsuren: 6u/week
Categorie: C 10 jaar
Startjaar: 2015
Lievelingskleur: Paars
Lievelingseten: Macaroni en pizza
Lievelingsvak: Schrijven en sport
Grootste droom: een zangeres worden

Rose was geselecteerd om bij de oriëntatiegroep te komen turnen. Deze groep werd speciaal opgericht om kleuters, die wat meer kunnen, te laten kennismaken met de verschillende disciplines die Gym Haacht te bieden heeft. Via deze weg heeft Rose ritmische gymnastiek leren kennen. De kleuters mogen aan het einde van het jaar in elke wedstrijdploeg enkele lessen mee proberen, daarna mogen ze kiezen welke discipline ze het liefste doen. Rose koos voor ritmische gymnastiek.

Toen we aan Rose vroegen waarom ze voor RG gekozen heeft, vertelde ze enthousiast: “Omdat de andere meisjes en de juf leuk zijn en ik dans graag”. Dat Rose graag danst kunnen haar trainsters zeker beamen. Haar oefening op de muziek van Baloe de Beer doet ze met veel enthousiasme. Jammer genoeg is Rose nog te jong om aan wedstrijden deel te nemen, maar ze wordt volop klaargestoomd voor volgend jaar.

Haar oefening op muziek uitvoeren vindt Rose het allerleukste aan de trainingen, maar kijken naar de grotere meisjes is ook heel leuk want zij kunnen heel mooi turnen. Hoewel Rose nog niet mag deelnemen aan officiële wedstrijden, doet ze soms mee aan tornooien. Dit vindt Rose helemaal geweldig want dan mag ze zich helemaal mooi maken en schitteren. “Als ik lach naar de juffen, krijg ik ook meer puntjes ;)”, vertelt Rose met een grote lach.

Het leukste moment dat Rose tot nu toe heeft meegemaakt bij de wedstrijdploeg is toen ze voor de eerste keer op het podium mocht staan. Tijdens haar eerste tornooi, Trofee Vlaams Brabant, behaalde Rose een gouden brevet en mocht ze op het hoogste schavotje kruipen.

Rose haar grootste idolen zijn Lulu Abied, Julie Timmermans en alle andere meisjes van de wedstrijdploeg. Deze meisjes kunnen al heel goed turnen zegt Rose.