Lotte Van Noten

januari 9th, 2015 door Carmen in

Naam: Lotte Van Noten
Geboortedatum: 22/07/2008
Trainingsuren: 10u/week
Categorie: C 11 jaar
Startjaar: 2014
Lievelingskleur: Oranje
Lievelingseten: Spaghetti
Lievelingsvak: Knutselen
Grootste droom: “Dat ik later heel lenig wordt.” Nog heel veel oefenen en dat lukt dat vast. Je bent zeker op de goede weg!

Lotte heeft Ritmische Gymnastiek leren kennen via haar zus Kaat. Kaat turnt sinds 2013 bij de RG-ploeg, maar Lotte was toen nog te jong. Lotte zat in de oriëntatiegroep en op het einde van het turnseizoen mocht ze een les meeturnen in de RG-ploeg. Dat vond ze heel leuk en  sindsdien turnt Lotte bij onze ploeg en dat doet ze zeer enthousiast!

Het allerleukste moment voor Lotte was wanneer ze mocht deelnemen aan het Belgisch Kampioenschap met de groepsoefening die ze samen met Naomi en Benthe deed. “Het was toch wel speciaal om dit te mogen meemaken”. Als de meisjes volgend jaar opnieuw hun best doen, mogen ze misschien nog een keer deelnemen. Wanneer we vragen wat Lotte leuk vindt aan de trainingen zegt ze enthousiast: “Ik vind alles leuk.”

Aan wedstrijden deelnemen vindt Lotte heel leuk, want als ze goed haar best doet kan ze een medaille winnen. Lotte nam al deel aan verschillende wedstrijden in binnen- en buitenland en mag zicht de trotse eigenares noemen van enkele mooie medailles. In november zal Lotte naar Hongarije gaan met enkele andere gymnasten om daar een wedstrijd te turnen.

Hoepel is Lotte haar lievelingstuig want met de andere tuigen heeft ze nog niet veel gewerkt. Wanneer Lotte ouder wordt zal ze steeds meer met andere tuigen leren werken om haar voor te bereiden op wedstrijden.

We vroegen aan Lotte wie haar idool is. “Christine”: zegt ze overtuigd. Christine is één van onze oudere gymnasten en een harde werker. Lotte wil graag kunnen wat zij allemaal kan.