Kaat Van Noten

september 9th, 2013 door Tamara in

Naam: Kaat Van Noten
Geboortedatum: 21/09/2006
Trainingsuren: 10u/week
Categorie: C 13 jaar
Startjaar: 2013
Lievelingskleur: Roos/Oranje
Lievelingseten: Pasta
Lievelingsvak: Knutselen, want dan mag ik praten 🙂
Grootste droom: “Heel goed worden in Ritmische Gymnastiek”

Ze leerde de discipline kennen via de recreatieve lessen bij Juf Ann op woensdagnamiddag. “Ik koos voor RG omdat ik het leuk vond.” Goed gekozen Kaat! Iets wat ons heel erg verrast, is dat Kaat de spagaten oefenen het leukste vindt aan de trainingen. Vaak is dit een struikelblok bij de gymnasten, omdat dit toch wel wat doorzettingsvermogen vergt. Wij kunnen hiermee alvast zeggen dat Kaat een portie doorzetting heeft!

We vroegen aan Kaat welk tuig ze het liefst doet: “Touw en hoepel. Daar kan je veel mee doen en de andere tuigen ken ik nog niet.” Dit is normaal want de meisjes van haar leeftijdsgroep mogen de andere tuigen nog niet doen op wedstrijden. Kaat zal de andere tuigen zeker leren kennen tijdens de vakantietrainingen zodat ze voorbereid is wanneer ze deze tuigen wel mag doen.

Het leukste moment dat ze tot nu toe heeft meegemaakt binnen de wedstrijdploeg is het Belgisch Kampioenschap met de groepsoefening. “Dat was een super toffe ervaring”. Dit jaar zal Kaat opnieuw meedoen in een groepsoefening dus krijgt ze opnieuw de kans om naar het Belgisch Kampioenschap te gaan, maar dan moet ze heel hard oefenen natuurlijk!

Kaat vindt het leuk om wedstrijden te doen, want dan kan ze zien hoe goed haar oefeningen zijn.