Sky Vandenhoeck

september 1st, 2015 door admin in

Naam: Sky Vandenhoeck
Geboortedatum: 28/04/2006
Trainingsuren: 10u/week
Categorie: C 13 jaar
Lievelingskleur: Blauw
Lievelingseten: Panini
Lievelingsvak: Turnen, want dan kan ik veel bewegen.
Grootste droom: Een eigen paard krijgen want paardrijden dat doe ik heel graag en ik kan het ook.

Sky leerde ritmische gymnastiek kennen door haar zus Querelle, die ook RG doet bij Gym Haacht. Querelle had een filmpje laten zien en Sky wou het meteen proberen. Beide meisjes wilden de sport graag beter leren kennen dus gingen ze op zoek naar een club waar ze ritmische gymnastiek konden beoefenen. Die club werd Gym Haacht en de zusjes geven elke training alles om beter te worden.

Als we aan Sky vragen welk tuig ze het liefste doet antwoord ze enthousiast: “Zonder tuig want dan kan ik goed opletten dat ik mijn tenen strek”. Sky heeft nog niet de kans gehad om alle tuigen uit te proberen, maar daar heeft dit jaar tijd genoeg voor. De trainingen zelf vind Sky heel leuk zeker wanneer ze haar oefening op muziek mag doen. Spagaten vindt Sky in tegenstelling tot de meeste meisjes ook leuk, want daar wordt ze leniger van.

Sky neemt al meteen deel aan wedstrijden en dat vindt ze super! Ze laat heel graag haar oefeningen aan andere mensen zien. Het allerleukste moment in de discipline was dan ook haar eerste wedstrijd, want het was heel spannend om voor de eerste keer haar oefeningen aan de jury en het publiek te tonen. Ondanks dat ze het spannend vond, was de wedstrijd een succes 🙂