Annelies Haerens

september 14th, 2012 door Tamara in

Naam: Annelies Haerens
Geboortedatum: 5/10/2003
Trainingsuren: 10u/week
Categorie: C 16+ jaar
Startjaar: 2012
Lievelingskleur: Lichtblauw en lichtgroen
Lievelingseten: Kip met appelmoes
Lievelingsvak: Knutselen, omdat ik dat goed kan.
Grootste droom: Met dolfijnen werken (zoals kunstjes doen).

Deze jonge spruit zag de discipline voor het eerst op het turnfeest. Het leek haar leuk om de bewegingen te doen die eigen zijn aan de sport. Annelies werd vorig jaar geselecteerd uit de recreatieve groep ritmische gymnastiek. Het ganse trainersteam leerde haar kennen op het internationaal tornooi van Gym Haacht vorig jaar. Ze kreeg de kans om te tonen wat ze kon. Dit was dan ook het leukste moment dat ze tot nu toe heeft meegemaakt tijdens het turngebeuren. We waren onmiddellijk verkocht en nodigde haar uit om deel uit te maken van de wedstrijdploeg.

Ook Annelies werd klaargestoomd voor de wedstrijden. Dit jaar zal zij tijdens de competitie een oefening doen zonder tuig en met touw of hoepel. “Touw vind ik het leukst, omdat ik graag touwtje spring. Wat ik zo leuk vind aan wedstrijden is het uitvoeren van mijn oefeningen voor een publiek en de prijsuitreiking.”

Annelies nam in oktober deel aan de 1e Fryslân Cup te Burgum, Nederland. Daar behaalde zij een mooie 7e plaats. In haar categorie namen 12 gymnasten deel.