Emma Peeters

december 1st, 2017 door admin in

Naam: Emma Peeters
Geboortedatum: 07.07.2011
Trainingsuren: 6u/week
Categorie: I2 8 jaar
Startjaar: 2017
Lievelingskleur: /
Lievelingseten: /
Lievelingsvak: Schrijven. “Om nieuwe woorden te leren schrijven en zelf briefjes te kunnen maken.”
Grootste droom: “Mijn grootste droom is turnster worden, omdat ik dat heel graag doe!”

Emma leerde Ritmische Gymnastiek kennen via proeflessen georganiseerd door Gym Haacht. Deze proeflessen zijn voor de oudste kleutergroepen zodat zij binnen onze club actief kunnen blijven in één van onze disciplines. Na een eerste proefles was het voor Emma duidelijk. Ze zou zich bij de RG-ploeg voegen. “Het is super leuk om te turnen op de mat”. De verschillende tuigen: hoepel, touw, bal en lint waren vindt Emma ook heel erg leuk.

Het allerleukste aan de trainingen is volgens Emma haar oefening doen op de mat. Iedere gymnaste start met een oefening zonder tuig en later komt daar ook een oefening met tuig bij. Als ze helemaal groot zijn mogen ze enkel nog oefeningen met tuig doen. Het leukste moment in de discipline RG was voor Emma oefenen met tuigen. De kleine meisjes oefenen regelmatig met verschillende tuigen zodat ze al een goede basis hebben voor ze een oefening met tuig moeten doen.

Emma’s lievelingstuig is hoepel. Hoepel is voor de meeste meisjes het eerste tuig waarmee ze in contact komen omdat het een goede basis geeft voor de andere tuigen. Touw vindt Emma niet leuk en met de andere tuigen heeft ze nog geoefend.