Lien Mahieu

december 1st, 2017 door Carmen in

Naam: Lien Mahieu
Geboortedatum: 22.06.2011
Trainingsuren: 6u/week
Categorie: I2 8 jaar
Startjaar: 2017
Lievelingskleur: Oranje
Lievelingseten: Pasta
Lievelingsvak: Knutselen. “Omdat je dan leuke spulletjes kan maken.”
Grootste droom: “Mijn grootste droom is dat ik ooit een medaille win met RG!”

Lien startte bij Gym Haacht in de kleutergroepen. Toen Lien in de 3de kleuterklas zat, werd duidelijk dat zij veel in haar mars had. Daarop werd ze geselecteerd voor de oriëntatiegroep. Deze groep met kleuters traint een beetje meer dan de gewone kleutergroepen. Zij komen ook reeds in aanraking met de verschillende disciplines die Gym Haacht te bieden heeft. Op het einde van het jaar mocht Lien een proefles komen volgen bij de RG-ploeg. Na deze proefles was de keuze snel gemaakt. “Ik koos voor Ritmische Gymnastiek omdat ik dat leuk en heel mooi vond.”

De leuke en lieve trainsters vindt Lien het allerleukste aan de trainingen. De RG-ploeg bestaat uit vijf trainsters die zich volop inzetten zodat de meisjes een leuke tijd hebben en veel leren. “Wij vinden het leuk om te horen dat de meisjes ons lief vinden. Daar doen we het voor!” Het allerleukste moment tot nu toe was voor Lien wanneer ze haar eigen hoepel kreeg. Iedere gymnaste koopt een eigen hoepel aan en deze wordt dan met tape helemaal opgefleurd door één van de trainsters.

Lien vindt hoepel het leukste tuig uit deze discipline. “Omdat ik leer hoelahoepen.” Tijdens de training leren de meisjes geleidelijk aan de verschillende tuigen kennen. Meestal starten we met de twee basistuigen: touw en hoepel. Later komen de andere tuigen zoals bal, lint en knotsen daar ook nog bij.

We vroegen aan Lien wie haar idool was en ze antwoordde gedecideerd: “Laura Tesoro, want zij kan heel mooi zingen.”