Maïte Van der Auwera

juni 25th, 2016 door admin in

Naam: Maïte Van der Auwera
Geboortedatum: 28.01.2010
Trainingsuren: 8u/week
Categorie: I1 9 jaar
Startjaar: 2016
Lievelingskleur: Roze
Lievelingseten: Spaghetti
Lievelingsvak: Knutselen, want Maïte vind het leuk om te bedenken hoe ze iets in elkaar kan knutselen en dan mogen ze in groepjes werken.
Grootste droom: “Mijn grootste droom was om Ritmische Gymnastiek te doen. Nu wil ik graag veel wedstrijden doen en medailles winnen. Ik hoop dat alles heel snel leer en dat ik met alle verschillende tuigen kan werken.”

Maïte zag Ritmische Gymnastiek voor het eerst tijdens het jaarlijkse tornooi in Sporthal Den Dijk en daarna tijdens de turnshow van Gym Haacht. “Ik kijk ook heel graag naar filmpjes van Ritmische Gymnastiek op YouTube!” Maïte is begonnen bij Gym Haacht in kleutergymnastiek. Al snel werd duidelijk dat ze veel in haar mars had, dus mocht ze meedoen met de oriëntatiegroep. Aan het einde van het turnseizoen is ze samen met de andere kindjes uit de oriëntatiegroep voor de eerste keer Ritmische Gymnastiek komen proberen. “Na deze proefles was ik verkocht, ik wist zeker dat ik dit wou blijven doen.” Maïte had thuis al een lint waar ze allemaal trucjes probeerde te doen, want ze wou dit heel graag kunnen. RG is de discipline die echt past bij haar omdat ze graag danst, met tuigen werkt en omdat ze heel veel plezier heeft tijdens de trainingen.

Als we Maïte vragen wat ze precies zo leuk vind aan de trainingen klinkt het enthousiast: “Mijn oefening leren, oefenen met tuigen en zelf dansjes verzinnen met mijn ploeggenootjes”. In tegenstelling tot de meeste meisjes vindt ze lenigheidsoefeningen ook leuk. Dat is heel goed, want in Ritmische Gymnastiek moet je best lenig zijn om alles te kunnen.

Voor officiële wedstrijden is Maïte nog een jaar te jong, maar aan tornooien mag ze wel deelnemen. Eind oktober heeft ze haar allereerste tornooi in Nederland. “Ik kijk er heel erg naar uit en het zou ook fijn zijn om meteen een medaille te winnen”. Ze heeft haar oefening super goed gedaan en heeft daarvoor een mooie medaille gekregen. Maïte haar lievelingstuig is zonder twijfel lint, want je kan er van alles mee doen en je kan het mooi laten draaien. Ze zal wel nog enkele jaren moeten wachten voordat ze een oefening met lint kan doen.

Het allerleukste moment tot nu toe was de eerste echte les bij de wedstrijdploeg RG. Ze heeft er lang op moeten wachten, dus ze was super blij als het eindelijk zo ver was. “Eigenlijk maken we elke les plezier, ook al moeten we soms hard werken.”

Wanneer we vragen naar haar idool blijkt dat Maïte verschillende idolen heeft. In het gewone leven is ze fan van K3, want zij maken mooie liedjes en doen leuke dansjes. Op de training is Naomi, een van de andere gymnasten, haar idool. “Naomi is super leuk en kan heel mooi springen!” Als je goed oefent kan je binnenkort vast zo mooi springen als Naomi 🙂

Maïte wil ook nog even kwijt dat ze heel blij is om bij de wedstrijdploeg RG te horen, want dat wou ze heel graag. “De lessen zijn altijd heel gezellig en we maken veel plezier samen tussen het harde werken door”.