Carmen Dietvorst

september 20th, 2012 door Tamara in

Naam: Carmen Dietvorst
Geboortedatum: 20/06/1993
Functie: Zelfstandige trainster + Verantwoordelijke recreatief niveau
Trainingsuren: 10u/week
GSM: 0473/44.86.13
E-mail: carmen.dietvorst@hotmail.be
Diploma’s:
Aspirant-Initiator Gymnastiek
Initiator Algemene Gymnastiek
Initiator Ritmische Gymnastiek

Lievelingskleur: Turquoise

Carmen leerde ritmische gymnastiek kennen door een vriendin, Audrey Bogaerts (ex-gymnaste Gym Haacht). “Wij zaten samen in de klas en waren heel goede vriendinnen. Audrey turnde al bij Gym Haacht en ze wou graag dat ik ook eens kwam proberen.” Carmen was dan ook geselecteerd om zich te vervoegen bij de wedstrijdploeg.

Ze startte als een zeer gesloten meisje en had bitter weinig zelfvertrouwen. Door de jaren heen bloeide ze helemaal open. Iets wat we wel vaker zien bij de gymnasten. “De leukste ervaringen heb ik opgedaan tijdens de stage, omdat daar een heel leuke sfeer was. Een week leefde de ganse groep samen en dat wakkerde de teamspirit sterk aan.”

Aan iedere turncarrière komt een einde, ook voor Carmen. Ze koos ervoor om les te geven, omdat blijven turnen te tijdrovend werd in combinatie met haar studie. “Ik heb toen besloten om te stoppen met ritmische gymnastiek, maar wou geen afscheid nemen van de groep. Daarom stelde Nadine voor om les te geven bij Gym Haacht. Ik heb die uitdaging zonder twijfel aangenomen. Werken met kinderen is iets dat ik heel graag doe.”

Carmen geeft les met veel toewijding. “Het leukste aan de trainingen is wanneer je de gymnasten iets aanleert en het gevoel wanneer ze iets extra kunnen. Het geeft me voldoening als de kinderen op de wedstrijd laten zien wat ze hebben bijgeleerd.” Bal is ongetwijfeld Carmen haar lievelingstuig. Vanaf het moment wanneer ze bal mocht doen op de wedstrijden, twijfelde ze geen seconde. “Bal is een tuig waarmee je elegante bewegingen kan maken.”

Ook aan Carmen vroegen we wie haar idool is: “In het lesgeven is mijn grootste idool mijn medetrainster: Tamara. Zij is enorm creatief en heeft veel inspiratie om schitterende oefeningen te maken.”