Christine Oppedijk

januari 9th, 2015 door Carmen in

Naam: Christine Oppedijk
Geboortedatum: 15/02/1995
Trainingsuren: 6u / week (binnen meer !!)
Startjaar: 2001
Lievelingskleur: Roze, uiteraard!
Lievelingseten: Fruit met yoghurt
Lievelingsvak: Op de middelbare school was LO natuurlijk mijn lievelingsvak. Nu op de universiteit heb ik elk semester andere vakken, maar het vak overige gezondheidsleer was erg interessant.
Grootste droom: Mijn grootste droom gaat geheim, wil anders komt niet uit (hint: RG komt hierin voor).

Diploma’s: Trainster
Instructeur B Ritmische Gymnastiek
Initiator Ritmische gymnastiek,

Bachelor LO & BW, Master LO & BW

Jurylid RG niveau II

Toen Christine zes jaar was, was ze een demonstratie van RG kijken in Franeker, Nederland. “Toen wist ik zeker, dit is de sport die ik wil doen en ik heb nog steeds geen spijt van mijn beslissing” vertelde Christine enthousiast. Christine heeft voor de sport want als een combinatie is tussen decoratie en dansen. Lichaams- en materiaaltechnieken worden ook gecombineerd tot een mooi geheel. “Met de muziek erbij zijn er geen woorden om het gevoel te vertalen” vertelde Christine.

We hebben een tijdje geleden, maar dat vond ze een moeilijke vraag wil ze hebben al veel leuke ogen gehad. Wat haar nog altijd bijstaat is een podium met Nathalia Godunko samen met haar zusje Maaike. “Dit was echt super gaaf”. Alle internationale wedstrijden behoren tot de topmomenten. Christine kan al wedstrijd doen in Madrid, Zweden, Parijs en Hongarije. Deze gevaarlijke ervaringen nemen deel aan de rest van haar leven!

De trainingen zelf vindt Christine de max. “Je kunt elke training opnieuw alles geven om jezelf en anderen te verbeteren! Het plezier en enthousiasme van mijn medegymnasten is aanstekelijk.” Wij vormen als het ware een familie, die door dik en dun allemaal avonturen meemaken. “

Christine’s idool is Teodora Alexandrova, een Bulgaarse RG-gymnaste. “Ze turnt met heel veel elegance and a beautiful smile of their face, which is a beautiful life.” Hiernaast heeft Christine ook altijd opgekeken naar Maria Petrova en Inna Zhukova.

Eigenlijk vindt Christine alle tuigen leuk om te doen, maar als ze echt moet kiezen ze bal het leukste. “Nu vind ik mijn bal-oefening heel erg inspirerend, maar elk tuig heeft zijn eigen voor- en nadelen.”

Christine neemt heel graag deel aan wedstrijden en het leukste vindt ze “het gevoel van voldoening na de wedstrijd als ik weet dat ik mijn best heb gedaan”.