Lena Swillens

september 14th, 2012 door Tamara in

Naam: Lena Swillens
Geboortedatum: 14/09/1999
Functie: Hulptrainster
Trainingsuren: 3u/week

Diploma:
RG Jurylid niveau IV

Lievelingskleur: blauw en roze
Grootste droom: Mijn grootste droom is een leven opbouwen waar ik later terug op kan kijken en oprecht gelukkig kan zijn met alle ervaringen die ik in mijn leven heb meegemaakt

Lena leerde Ritmische Gymnastiek kennen dankzij een vriendinnetje uit haar klas. “Zij turnde al een tijdje bij Gym Haacht en vertelde me welke dingen ze allemaal leerde.” Een tijdje later kwam Lena zelf eens een les proberen en ze was meteen verkocht! Ondertussen zit ze al acht jaar in onze groep en nog steeds vindt ze RG een fantastische sport.

Doorheen de jaren is Lena enorm gegroeid als gymnaste. De start voor elke nieuwe gymnaste is moeilijk omdat er veel techniek komt kijken bij deze sport, vooral bij de handeling van tuigen, maar Lena liet zich niet ontmoedigen en zette door. Ze mag dan ook best trots zijn op de resultaten die ze behaalde, zowel individueel als in groep. “De prijzen die we met onze groepsoefening gewonnen hebben blijven voor mij de meest speciale prijzen.” De groepsoefening waarvan Lena deel uit maakte won met hun allereerste wedstrijd meteen goud, daarnaast mochten ze tweemaal deelnemen aan het Belgisch Kampioenschap met als beloning een zilveren en bronzen medaille.

Het einde van haar turncarrière was al iets langer in zicht. Afgelopen jaar nam Lena enkel nog deel aan groepswedstrijden, hierdoor waren er voor haar op de trainingen veel vrije momenten. Deze momenten vulde ze op door mee te jureren en de meisjes ook te corrigeren waar nodig. Naarmate het jaar vorderde werd dit meer de focus van Lena. “Op die manier maakte turnen plaats voor een plekje in het trainersteam.”

Lena geeft momenteel voornamelijk les aan de allerkleinsten van onze ploeg en dat vindt ze heel bevredigend. Onze allerkleinsten leren allerhande nieuwe elementen en tuigtechnieken om hen klaar te stomen voor hun eigen oefeningen. De fierheid die deze meisjes hebben wanneer ze een nieuw element geleerd hebben en dit kunnen laten zien zorgt voor veel voldoening bij Lena. Hoepel is bij uitstek het lievelingstuig van Lena, want dit was het eerste tuig dat ze leerde kennen binnen de sport en de mogelijkheden met een hoepel zijn enorm.

Werken met wedstrijdgymnasten vindt ze heel leuk. “Onze wedstrijdgymnasten zijn allemaal harde werkers.” Hierdoor is het een plezier om met hen samen te werken. Daarnaast is het fascinerend om de evolutie die ze doormaken doorheen de trainingen en wedstrijden te zien.