Wie zijn we?

april 3rd, 2014 door Mark Van Gossum in

We zullen ons vlug even kort voorstellen.

Wij zijn met 11 zeer gemotiveerde trainers verantwoordelijk voor de uren recreatieve kleutergym binnen Gym Haacht. Wij verdelen ons over de drie lesuren zodat er steeds minstens vier of vijf trainers per lesuur aanwezig zijn.Wij zijn zelf allemaal gymnast of ex-gymnast en de meeste onder ons hebben een trainersdiploma, een LO diploma, onderwijs diploma en/of een paramedisch diploma.

Onze lessen worden opgebouwd uit een opwarming , een leermoment en een rustig einde. Tijdens de leermomenten verdelen we ons in groepjes en oefenen op de verschillende toestellen (werkposten). De kindjes schuiven dan alle 15 minuten door zodat ze op het einde van de les de verschillende werkposten hebben afgewerkt. Soms zetten we ook een volledig cirquit waar de kleuters zich mogen over bewegen en waar we op verschillende plaatsen bijstaan en begeleiding bieden. Tijdens onze lessen worden alle in de zaal aanwezige turntoestellen gebruikt weliswaar aangepast aan het niveau (en de lengte ) van uw kleuter. En er wordt ook veel gebruik gemaakt van muziek, klein spelmateriaal om voldoende variatie te bieden. Soms zal er ook al eens een dansje worden aangeleerd maar de hoofdactiviteit is bewegen en gymnastiek.

Elk jaar is er een turnshow waar hopelijk ook jullie kind dit jaar mag stralen.

Tijdens de lessen is het voor de ouders niet mogelijk op in de zaal de les bij te wonen daarom wordt er een drietal keer per jaar een kijkmoment gehouden waar iedereen welkom is.

In juni sluiten wij ook elk jaar af met een superleuk turnrapportje.

Moest het zijn de je kleuter niet voldoende heeft aan 1 uutje bewegen per week bieden wij ook nog kleuterdans aan (zie de infobrochure). Dit is toegankelijk voor jongens en meisjes vanaf het tweede kleuterklasje. Eventueel vroeger na overleg met de trainster . Ga alvast eens kijken want het is zeker de moeite.

Tine, Laurien, Marlot, Mark, Lore, Jemima, Yanaika, Karen, Daisy, Margo en Sarah